Vijf inspirerende docu’s die je op Netflix kunt kijken

Vijf inspirerende docu’s op Netflix:

 

1. Tony Robbins: I am not your guru

Tony Robbins is een Amerikaanse levenscoach en zijn klanten houden van zijn onorthodoxe technieken. Deze documentaire volgt hem achter de coulissen van zijn grootse jaarlijkse optreden, waar levens worden veranderd. Tony Robbins vertelt over zijn eigen leven en wat hem drijft om mensen te helpen met hun problemen. Ook hoor je verhalen van bezoekers van het evenement.

2. Brené Brown: The call to courage

Brené Brown deed jarenlang onderzoek naar kwetsbaarheid, moed, schaamte en authenticiteit en laat ons zien waarom we ons wél zouden moeten openstellen voor de buitenwereld. Met humor en empathie praat Brené Brown over wat er nodig is om moed boven comfort te stellen in een cultuur die wordt gedefinieerd door schaarste, angst en onzekerheid.

3. Heal

In de documentaire Heal onthullen verhalen van spirituele leiders, artsen en mensen met chronische ziekten  het sterke verband tussen de menselijke psyche en fysieke gezondheid. Onder andere Deepak Chopra, Marianne Williamson, Gregg Braden en Joe Dispenza komen in deze film voor.

4. Minimalism: A documentary about the important things

In deze documentaire staat ‘minder is meer’ centraal . Mensen die het Amerikaanse ideaal afwijzen dat materialisme gelukkig maakt worden geïnterviewd. De documentaire volgt het verhaal van Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus die ook wel bekend staan als The Minimalists. Dat spullen niet gelukkig maken is de essentie van hun verhaal en deze film.

5. The Secret

The Secret onthult het geheim voor geluk, gezondheid en succes. Een groep schrijvers, filosofen en wetenschappers delen in deze film dit geheim dat Plato, da Vinci, Einstein en anderen allemaal gemeen hadden. Ze vertellen hoe het geheim werkt en hoe we ons leven kunnen verbeteren met de wet van aantrekkingskracht.

Extra: 6. Tidying up with Marie Kondo

In een reeks inspirerende woningmake-overs helpt de wereldberoemde opruimexpert Marie Kondo haar cliënten om spullen uit te zoeken en te kiezen voor wat hen blij maakt. De japanse opruimgoeroe gaat op bezoek bij Amerikanen om orde te scheppen in hun rommelige huishoudens.

inspirerende docu's op Netflix

Bron: Inspirerend Leven (2019)
10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK