De reis naar mijzelf

Ik ben op, ik hoef niet meer, mijn leven hoeft niet meer. Ik kan nergens meer van genieten. Een liefdevolle aanraking voel ik niet meer, een glimlach van mijn kinderen doet me niks meer….

Het leven vergt te veel van me. En elke keer als dat gevoel me probeert te bereiken stop ik het snel weer weg. Nee, Hennie, nee dit mag je niet voelen. Jij hebt helemaal niks te klagen, je hebt;

Een lieve zorgzame man

2 leuke kids, ook nog van elk soort 1

een baan op de werkplek die je wilde

Want hoe diep het donkere depressieve dal ook is, ik moet verder, op naar het licht. Dat ben ik verschuldigd aan mijn dierbaren, althans dat was waar ik het toen voor deed. Inmiddels weet ik dat ik het ook verschuldigd ben aan mezelf.

Ik start met therapie bij de GGZ. Een groepstherapie waarin het aangeven van grenzen, mijn grenzen, het hoofddoel is. Deze therapie biedt mij handvatten om beter voor mijzelf op te komen, maar geeft mij ook inzicht in mijn denkpatronen en mijn gebrekkige verbale communicatie. Het is voor mij echt verhelderend geweest.

Maar dit levert mij nog niet op wat ik graag zou willen, mijzelf ontmoeten en leren kennen. Het geeft me een zet in de goede richting om verder op zoek te gaan.

En dan komt Big Five For Life op mijn pad. Hier begint mijn hart sneller van te kloppen, dus dit moet mij wel wat goeds brengen, en dat deed het…

Ik ging op Life Safari bij coach Baukje in Joure. Twee dagen op een emotionele reis op zoek naar mijn diepste verlangens, op naar de ontmoeting met MIJ.

Tijdens mijn Life Safari, die bestaat uit verschillende verhelderende opdrachten, raak ik steeds meer uit mijn hoofd en in contact met mijn hart. Ik leer stap voor stap Hennie kennen.

Ik realiseerde mij dat mijn liefde, passie en energie moest gaan naar de voor mij waardevolle momenten en niet naar de waardevolle momenten die ik dacht dat de buitenwereld van mij verlangde. Mijn liefde, passie en energie moet gaan naar die dingen die mijn hart doen Vonkelen.

Ik denk dat er meer van jullie zijn die zich hier in herkennen, de hard werkende moeder, met een blinkend schoon huis, taxi bedrijf voor de Kids, van en naar school, zwemles, sport, muziek, met elke avond een verse schijf van vijf waardige maaltijd op tafel, gestreken en netjes gevouwen schone was in de kast, volle koelkast …. ik hield het niet meer vol, ik kon deze ballen niet meer allemaal in de lucht houden en voelde me zwak. NU realiseer ik mij dat dit ook niet een realistisch doel is en dat ik de lat veel te hoog had liggen, mijn prioriteiten niet op de juiste plaatst. Dat het ‘perfecte plaatje voor de buitenwereld’ nastreven er voor zorgt dat het leven aan je voorbij raast. Want voor je het weet ben je aan het eind van je leven en had je nog zo veel willen zien, doen en ervaren!

Deze Life Safari heeft mij mijn Big Five For Life gebracht, 5 levensdoelen rechtstreeks uit mijn hart, die mij houvast bieden en sturing geven op mijn reis. Die er voor zorgen dat mijn levensmuseum gevuld wordt met mooie afbeeldingen, voor mij zeer dierbare herinneringen, zodat wanneer ik aan het einde van mijn leven ben, ik vol trots, met plezier en geweldige verhalen rondleidingen geef in mijn eigen LEVENSMUSEUM.

Hennie Vonk

 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK