Afspraak met jezelf

grenzen-aangeven-hoe-doe-je-dat-video-3843-w360

Maak een afspraak met jezelf.

Hoe vaak betrap jij je jezelf erop, dat je iets anders doet dan dat je van plan was? Dat je onderdeel wordt van het plan van een ander? Dit kan in je privé leven zijn maar ook op je werk of misschien wel op alle terreinen. Iedereen herkent zich er wel in dat je het op sommige tijden gewoon laat gebeuren.

De vraag is: hoe komt het toch dat je dan onderdeel wordt van het plan van een ander?

  • Misschien heb je geen idee waar je naar toe wilt in je leven, of weet wat echt belangrijk voor je is.
  • Het kan zijn dat je weinig energie hebt en dat je het gewoon laat gebeuren.
  • Misschien treedt je niet graag op de voorgrond en laat je ander maar beslissen.
  • Het kan zijn dat je anderen graag blij maakt en jij volgt.
  • Misschien leef je met de waan van de dag.

Bol.com

Als je dit herkent, dan is mijn volgende vraag: Wanneer ga jij de dingen doen die je zelf graag wilt gaan doen? Ga je de dromen leven die je van plan was te gaan leven? Of blijf je je verschuilen achter; veel werk, te druk, teveel te doen, geen energie en misschien geen moed. Alsof we op internet een bestelling kunnen plaatsen bij Bol.com. Besteld: 1 doos vol vrije tijd, durf of energie. En dan, een dag later staat de pakketbezorger bij je aan de deur, yes je vrije tijd, je moed of je energie wordt bezorgd. Je kan eindelijk de dingen gaan doen die je wilde gaan doen. Doos openen en gaan. Belachelijk of niet? Je weet dat het zo niet werkt. Deze items zijn niet te koop. Je hebt gewoon een keuze: je doet het of je doet het niet ……

Bijna

We hebben allemaal tijd nodig om onszelf weer op te laden, weer energie te krijgen, gemotiveerd te blijven. De dingen te doen die je graag wilt gaan doen, ons bezig te houden met wat we het liefste willen doen, zien en beleven. Ga eens voor jezelf na, hoeveel reizen heb je bijna gemaakt, hoeveel plekken op de wereld had je bijna gezien. Hoeveel momenten had je samen met je dierbaren bijna ingepland? Hoeveel momenten in het nu, ben je verloren door te denken aan de volgende momenten, morgen, volgende week. Als ik eerst maar geld heb, als ik eerst maar tijd heb, als ik geen verplichtingen heb, als ik mijn angst overwonnen heb, als ik niet meer werk, als ik mij niets meer aantrek wat anderen van mij denken. Als ik dan ……..

Ti Ta tovenaar

En niemand op deze hele wereld is het ooit gelukt om deze momenten die je gemist hebt weer terug te krijgen. Geen Ti Ta tovenaar die de tijd stil kan zetten. Geen RTL app. met “mijn gemiste momenten”. In de tijd waar we allemaal excuses zoeken om dingen uit te stellen, wat we echt het liefste willen doen zien en beleven, verdwijnt je tijd en daarmee je leven. En geloof me; ik ben op die plek geweest dat het leven voorbij ging in de waan van de dag. Ik heb het laten gebeuren en die tijd is verdwenen en komt niet meer terug.   Lees ook mijn persoonlijk verhaal.  We leven hier geen generale repetitie, leef je leven nu.

De eerste stap

Wat kan nu je eerste stap zijn om weer in beweging te komen? Als je ervoor kiest het anders te willen is de eerste stap uit te zoeken waar JIJ nu heel erg blij van wordt. Bijvoorbeeld: je wilt meer qualitytime met je partner. Plan dan samen elke week een moment in. Ga op date met je partner. En dat hoeft niet altijd buitenshuis te zijn. Gewoon samen iets afspreken op een tijd die jullie ook in de agenda zetten. De ene keer bedenk jij het, de volgende keer je partner. Dat kan lekker uit eten zijn, maar samen een potje scrabble of monopoly kan een hele leuke avond opleveren. Een museum bezoeken of samen een project in huis aanpakken, alles wat aansluit op je interesses . Als je afspreekt gaat het ook gebeuren. Dit kun je ook met je kinderen gaan doen (apart of samen) of met je vrienden. Afspraken maken en in de agenda zetten! Gewoon inplannen.  En als je nu een allergie voelt opkomen om alles in te plannen begin dan weer boven aan te lezen.

Maak momenten

Maak momenten in het NU, momenten om te koesteren. Momenten waar je wél de dingen doet waar je blij van wordt, de reizen maakt die je had willen maken. Je tijd door te brengen met je dierbaren. Laten we genieten van elkaar en de mensen om ons heen.

Maak een afspraak met jezelf en geniet.

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK