Waarom in een dagboek schrijven gezond is voor je

Lief Dagboek…

Tegenwoordig lijkt het alsof alleen volwassen vloggers en bloggers hun leven ‘bijhouden’ en vastleggen. Het schrijven in een dagboek heeft namelijk een beetje het imago van een 12-jarig meisje. Maar niets is minder waar! Het bijhouden van een dagboek kan jou juist uiteindelijk dichter bij je dromen en wensen brengen.

Betere nachtrust

De gedachte om als volwassene een dagboek bij te houden, is misschien even wennen. Maar je krijgt er ontzettend veel voor terug. Je krijgt dan namelijk inzicht in hoe jouw dag was, welke dingen goed gingen en welke dingen wat minder. In feite reflecteer je als het ware over jezelf. Je vertelt een situatie, zegt hoe je je erbij voelde en als je klaar bent, sluit je het dagboek en ga je rustiger slapen.

Het voordeel van een dagboek is tevens dat niemand het leest. Spelfouten, kromme zinnen, dat maakt allemaal niets uit.

Stel doelen

Je kunt er voor jezelf ook een spel van maken, door bijvoorbeeld doelen te stellen, succesjes te vieren en plannen te maken. Denk vooruit. Het zal je een goede structuur geven waardoor het leuk wordt om een dagboek bij te houden.

Schrijf als volwassene regelmatig in jouw dagboek

Museummomentjes in je dagboek

Bovendien word je je bewuster van wat je op een dag hebt gedaan en wat je nog wil gaan doen. In de Big Five for Life methode noemen we dit ook wel de ‘museummomentjes’. Museummomentjes zijn momenten die jou energie geven, waardoor jij je gelukkig voelt en die jij wilt vastleggen in jouw ‘museum’. Volgens de Big Five for Life methode wordt het museum met al deze momenten gecreëerd na je leven. Door deze op te schrijven leg je ze vast, mooi voor nu, maar helemaal voor later. Gewoon om er eens aan terug te denken als je jouw dagboek weer eens openslaat. Je zult verrast zijn door alle museummomentjes die je hebt gemaakt in een bepaalde tijd.

Breid je dagboek uit

Je kunt je dagboek uitbreiden naar een ‘boek van wensen en dromen’. Dus dat je naast alles wat je al hebt gedaan, ook opschrijft wat je nog allemaal wil gaan doen en wat of wie je daarvoor nodig hebt. Het kunnen kleine doelen zijn, maar ook grotere doelen. Door ze op te schrijven worden ze ‘echt’. Bijna tastbaar zelfs. Laat vanaf dat moment niets tussen jou en je dromen in komen, maar grijp ze vast zodra ze in je buurt komen.

Wil je gratis ons e-book ontvangen met ‘Tien tips om het leven van je dromen te leiden’? Download dan hier jouw e-book. 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK