Baukje’s 60ste verjaardag: 6 dagen challenge

Ter ere van Baukje’s 60ste verjaardag, hebben we een 6 dagen challenge ontwikkeld waarbij je iedere dag 60 seconden besteedt aan iets belangrijks.

Dag 1. Dankbaarheid

Heb je weleens gehoord van museummomentjes? John Strelecky kwam bij het schrijven van zijn bestsellers met de metafoor van het levensmuseum. Stel je voor dat je na dit leven door jouw leven levensmuseum loopt. Overal hangen foto’s en schilderijen van momenten uit jouw leven. Hoe zit jouw museum eruit? Hangen er veel foto’s van momenten waarop je niet gelukkig was? Foto’s van herinneringen en keuzes voor anderen, en niet voor jezelf?

Deze metafoor zet ons flink aan het denken en maakt ons dat we realiseren hoe belangrijk het is om jouw leven te leven. En te kiezen voor jouw geluk. En dit hoeft niet altijd lastig te zijn. Want elke dag kunnen we kleine museummomentjes maken. We hebben zoveel in ons leven wat we mogen waarderen. Dankbaarheid helpt ons bij het waarderen van wat we al hebben. Het verhoogt ons welzijn en laat ons tevreden voelen.

Dit is je 1e challenge 

Aan jou nu de challenge om, voordat je gaat slapen vanavond, te denken aan alle gebeurtenissen van vandaag waar je dankbaar voor bent. Wat is er die dag allemaal gebeurd? Gezegd? Gedaan? Wat heeft je dag beter gemaakt? Dit sla je op als museummoment. Verbeeld je 60 seconden lang waar jij het meest dankbaar voor bent en wat jij in je museum wilt zetten.

De truc hier is dat alle dingen, van klein tot groot, in je gedachten razen. Nu mag je zelf eentje uitkiezen waar je het meest dankbaar voor bent. Denk niet te moeilijk. Je kunt dankbaar zijn voor een promotie, maar ook voor een mooie avondwandeling. Daarna val je lekker in slaap.

Dag 2. Spiegel-oefening

We zijn begonnen met het uitzoeken van jouw meest dankbare museummomentje die dag. Nu maak je het iets. We zijn soms best streng voor onszelf. We zijn vaak niet goed, mooi of slim genoeg. Maar weet je wat dat met je doet? Als je die woorden tegen een ander zou zeggen, zouden ze erg kwetsend zijn! Waarom zeg je ze dan wel tegen jezelf?

Wij mensen kunnen onszelf enorm beperken. Tenminste, onze gedachten doen dat. Of dit nu gaat om geld, tijd, vrienden, familie of overtuigingen. Misschien geniet je wel niet genoeg van een zonnige stranddag, omdat je je niet lekker voelt in een badpak. Of trek je die ene leuke blouse niet aan, omdat het misschien net wat te fel qua kleur is en je niet weet of dit wel bij jou staat.

Dit is je 2e challenge:
Ga eens voor de spiegel staan, maakt niet uit welk moment van de dag, maar gebruik het liefst een grote spiegel, waar je helemaal in te zien bent.Kijk naar jezelf, zet je mooiste lach op en noem 60 seconden lang zoveel mogelijk dingen op die je mooi vindt aan jezelf.

Dag 3. Complimentjes

Daar zijn we weer! Hoe voelde je je gisteren nadat je jezelf in de spiegel positief toesprak? Complimentjes voelen goed en kunnen je een mega oppepper geven! Maar wist je dat complimentjes geven aan iemand anders, ook een boost geven aan je eigen geluk?

Wij mensen worden namelijk blij van anderen gelukkig maken. En complimentjes maken mensen gelukkig. Dus hoe meer complimentjes jij geeft, hoe gelukkiger je er zelf van wordt! Win-win! Dus je raadt het al: vandaag je complimentjes uitdelen.

Dit is je 3e challenge

Spendeer minimaal 60 seconden aan complimenten uitdelen, denk hierbij aan ongeveer 6 mensen. De caissière, de buurman, je partner, kinderen, vrienden, familie, collega’s, wie dan ook maar! Zie je vandaag niemand in reallife? Geen reden voor paniek! Een berichtje is zo gestuurd of een telefoontje is zo gepleegd. You got this! 

Dag 4. Ruimte maken

Zijn we weer, met een potje van geluk! Vandaag heb ik weer een fantastische challenge die jouw dag weer lekker gaat boosten! Iedereen heeft een plek in het huis die veel te verduren krijgt. Misschien is het wel de keukentafel die omgetoverd is tot bureau vol met papiertjes of je nachtkastje die vol staat met ongelezen boeken of die ene stoel in de slaapkamer vol met half schone, half vuile kleding. Oké ben je er klaar voor? We gaan namelijk deze ene plek, die ons geen rust in het hoofd geeft, omtoveren.

Dit is je 4e challenge
Binnen een minuut ga jij deze plek onder handen nemen en maak je het overzichtelijk. Doe de pennen in een etui, gooi wat weg, stop wat in de wasmand, stapel wat boeken netjes op elkaar, maakt niet uit.

Dag 5. Lions breath

Wat gaat het goed hè? Een minuut kan een mega verschil maken, zoals je hebt gemerkt! Gister hebben we ons rommelplekje, overzichtelijk gemaakt. Vandaag duiken we naar binnen en creëren we rust en overzicht in ons hoofd.

Want oh, wat zijn we toch vaak druk.

Dit is je 5e challenge
Ga zitten in een kamer waar je de komende 60 seconden niet gestoord kan worden. Zit rechtop op een stoel, met je voeten op de grond. Adem even diep in en uit en sluit je ogen. We gaan namelijk een ademhalingstechniek doen die veelal wordt gebruikt binnen Yoga en fantastisch is om dingen los te laten. En dat niet alleen, het past ook nog eens mooi binnen Big Five for Life. Want deze techniek wordt ook wel ‘Lions Breath’ genoemd.

Sluit je ogen of focus je op een leeg stukje muur. Adem diep in, houdt dit even vast en adem dan een grote zucht uit met je tong naar buiten. Wow! Voel je je schouders, nek en rug ontspannen? Ga nog maar even door, voor de komende 60 seconden ben jij een leeuw. Adem in en zucht uit met je tong naar buiten. Doe dit minimaal 60 seconden, maar langer mag altijd!

Nu ben je klaar voor de rest van de dag! Overige en onnodige stress is er lekker uitgezucht en je hebt weer frisse energie.

Dag 6. Geef jezelf een cadeautje

De laatste challenge is een bijzondere. Namelijk je gaat jezelf eens een cadeau doen! Je bent het waard om lief te zijn voor jezelf en dit kan een enorme boost geven aan je geluk. Soms voelen we ons namelijk een beetje ondergesneeuwd. Als persoon leef je in een wereld vol met andere mensen, verplichtingen, beperkingen, verantwoordelijkheden en verwachtingen. Maar jij bent het waard om er te zijn. Iedereen heeft zijn of haar eigen unieke reden van bestaan. Of je nu precies kan vertellen wat deze is of niet. En juist omdat jij, als zo’n fantastisch uniek persoon op deze wereld, het verdient om liefde te krijgen, mag jij jezelf zonder schuldgevoel of beperkte gevoelens een cadeau doen!

‘Maar wat voor cadeau dan?’ denk je misschien. Nou denk niet te moeilijk. Heb je al heel lang een boek staan op je bol.com verlanglijstje? Bestel hem! Of heb je een tijdje geleden een paar heerlijke bonbons gekregen, maar vond je jezelf niet waardig genoeg om ze op te eten? Pak er nu één! Of zet eens een lekker kopje thee of koffie voor jezelf.

En niet te vergeten, de zomer komt eraan! Wilde je nog naar de pedicure? Bel en maak een afspraak! Maakt niet uit wat je jezelf cadeau doet, groot of klein, alles is goed! Zolang het jou maar gelukkig maakt.

Dit is je 6e challenge
Je schrijft in 60 seconden alles op wat je altijd nog wilde hebben. Vervolgens kijk je naar wat op korte termijn realiseerbaar is. Dat doosje bonbons kun je vandaag nog halen 😉 Dat kleine cadeautje mag je jezelf vandaag al geven. Ook kijk je naar het grotere geheel: een cadeau voor op de lange termijn. Een cursus of workshop? Een inspirerende online training? Of iets totaal anders. Kies daarom 2 cadeaus uit die je jezelf gaat geven. Het is belangrijk om jezelf te blijven belonen om wie je bent. Even stilstaan bij: wie ben ik? Wat doe ik allemaal goed? Wat kan ik nog leren?

Nu zijn we nog lang niet klaar met cadeaus. En al helemaal niet als er iemand jarig is natuurlijk. Ook wij willen jou een cadeautje geven! Om jou verder te helpen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling hebben wij als Big Five for Life, het online trainingsprogramma Experience ontwikkeld. Dé online training waarbij je zichtbaar resultaat ziet in vijf weken. Je ontdekt jouw eigen innerlijke kompas, tips en tricks over hoe je omgaat met overtuigingen die jou beperken en nog veel meer! Je boost jezelf weer met frisse energie, brengt weer positiviteit in je leven en je weet weer waar je het allemaal voor doet. Je volgt de online training waar en wanneer je maar wilt én je kunt je antwoorden na afloop downloaden.

GRATIS COACHGESPREK

En dat is niet alles! Want maak jij de juiste beslissing om aan de slag te gaan met de Experience? Dan krijg je gratis een coachgesprek van 60 minuten ter waarde van 145 cadeau! Let op: alleen geldig voor deelnemers t/m woensdag 7 juli. Ik zorg ervoor dat je aan de juiste coach gekoppeld wordt en dat jij kan starten met leven van de beste versie van jezelf. Meer weten over de Experience of meteen boeken? Klik dan hier.

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK