Loopbaancoaching geeft antwoorden

Meer mensen gelukkig naar werk

Loopbaancoaching

Coaching voor werkgeluk of loopbaancoaching wordt steeds populairder én belangrijker. 

Tijdens corona is het werkgeluk gedaald en het stresslevel verhoogd. Veel werkgevers en werknemers ervaren de werkomstandigheden als lastig en onoverzichtelijk. En dat terwijl we het meeste tijd van ons leven besteden aan werk. Veel mensen ervaren dat de organisatie waarvoor ze werken niet bij ze past, dat het werkplezier niet hoog genoeg is of ze zijn zelfs hun baan kwijtgeraakt. Terwijl je gelukkig voelen op de plek waar je gemiddeld 45 jaar van je leven besteedt, zo belangrijk is.

Verbeter je kansen

Het is daarom belangrijk dat loopbaancoaching toegankelijk wordt. Coaching versterkt mensen in hun huidige werk of verbetert de kansen bij een andere werkplek. Door loopbaancoaching vinden mensen antwoorden op belangrijke vragen: ‘wat vind ik belangrijk?’, ‘waar liggen mijn talenten?’, en ‘op welke plek word ik gelukkig?’. Loopbaancoaching helpt de mensen op weg naar passend werk.

Door corona is het nu nog belangrijker om de potentie van mensen op de arbeidsmarkt te versterken. Niet alleen als je je baan bent kwijtgeraakt of niet gelukkig meer bent bij je werkplek, maar ook binnen een organisatie. Werkgevers hoeven niet bang te zijn om personeel te zien vertrekken na coaching, werknemers kunnen ook bevestigd worden in hun huidige werkplek en positie. Via loopbaancoaching kunnen mensen meer gemotiveerd en doelbewuster aan het werk.

Wat doet de overheid?

Door de coronacrisis is er op werkgebied veel veranderd. Niet alleen doordat bedrijven het financieel moeilijk hebben, maar ook door technologische ontwikkeling en digitalisering.

Het kabinet heeft in 2021 200 miljoen euro vrijgemaakt voor omscholing en ontwikkeling van werkenden, genaamd de SLIM-regeling.
Ook het NL Leert Door programma loopt in 2021. Waardoor jij onder andere trainingen en loopbaancoaching trajecten kan volgen. Dit is belangrijk voor jouw toekomst. Zo blijf jij je ontwikkelen qua kennis, vaardigheden en ervaring en blijf je duurzaam inzetbaar in je huidige baan of bij een andere werkgever.

 

Wat kun jij doen?

Het is heel begrijpelijk als jij je in tijden van verandering niet meer goed voelt op je werkplek. Lees je vooral in wat loopbaancoaching allemaal voor jou kan betekenen en praat er met je omgeving over. Binnen het traject van loopbaancoaching vind je antwoorden op lastige vragen die je vervolgens weer verder kunnen helpen binnen jouw loopbaan.

 

Wil jij je loopbaan een boost geven? Vraag dan nu een boost-gesprek aan! Jouw loopbaancoach neemt zo snel mogelijk contact met je op. Ontvang tijdelijk de bestseller over persoonlijk leiderschap The Big Five for Life cadeau.

Ook interessant:

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK