Dankzij Big Five for life en het Jobcafe weer op het goede spoor

Mark Jansen Ambitie JobCafé

Mark Jansen zocht werk en bezocht in oktober het Ambitie JobCafé in Groningen. De Workshop Carrièregeluk binnen handbereik van Big Five for Life maakte hem nieuwsgierig naar meer. Hij meldde zich van voor een vervolgtraining. Vier maanden later had hij een nieuwe baan.

Mark Jansen (46) uit Roden werkte jarenlang als onder andere arbeidsbemiddelaar en makelaar. In april 2015 kwam hij op straat te staan. “Ik wist precies wat ik wilde toen ik werkeloos werd: een vaste baan in de arbeidsbemiddeling. Ik had twaalf jaar ervaring in die branche, dus dat moest wel lukken. Maar het bleek lastiger dan gedacht. Toen ik na 1,5 jaar nog niets had gevonden, ging het knagen. Ben ik wel goed bezig? Wat wil ik nu eigenlijk echt? Moet ik niet een nieuwe weg inslaan? “Ik ging steeds meer aan mezelf twijfelen. In plaats van op traditionele vacatures te reageren, besloot ik me meer op mijn netwerk te richten. Met dat idee ging ik afgelopen oktober ook naar het JobCafé: om contacten te leggen. Eenmaal daar schoof ik aan bij de workshop Carrièregeluk binnen handbereik van Big Five for Life. Coach Baukje Bonsma gaf alle deelnemers een slinger van acht stukjes toiletpapier. ‘Ieder velletje staat voor tien jaar van je leven’, zei ze. ‘Scheur er maar af, wat al achter je ligt’. Dat was wel even confronterend; zo bezien ben ik al over de helft. ‘Dan kun je er maar beter voor zorgen dat je dingen doet die je energie geven, niet die energie kosten’, aldus Baukje.”

“Hier wil ik meer mee, dacht ik. De keus viel op een tweedaagse Discovery Training van Big Five for Life. De praktische vragen en oefeningen hielpen me om helder te krijgen waar ik goed in ben en wat me blij maakt. Na afloop wist ik het zeker: ik wil écht verder in de arbeidsbemiddeling. Het was de bevestiging die ik nodig had om me 100 procent op dat doel te richten.”

“De aanpak: iedere week minstens één netwerkgesprek en met LinkedIn aan de slag, zodat ik beter vindbaar zou worden. Twee maanden later kreeg ik een e-mail van FID Uitzendbureau. Ze hadden mijn LinkedIn-profiel gezien en widen graag kennismaken. Op Valentijnsdag kon ik er als recruiter aan de slag.”

“De energie die ik aan de training heb overgehouden, werkt ook privé door. Ik sta nu veel bewuster in het leven en kan meer van het moment genieten. Uiteindelijk is dat waar het om gaat.”

 

Carrièregeluk binnen handbereik

Ook deze editie van het Ambitie JobCafé verzorgt coach en trainer Baukje Bonsma, eigenaar van Big Five for Life, de gratis workshop Carrièregeluk binnen handbereik.

“Na het vorige JobCafé hebben zich meer dan twintig mensen bij ons aangemeld, bijna allemaal werkzoekenden. Het merendeel heeft inmiddels een baan. Fantastisch dat we ze daarbij hebben kunnen helpen. Mijn missie is om mensen ervan bewust te maken dat het leven geen generale repetitie is. Je krijgt maar één kans om er wat van te maken. Wacht dus niet tot het te laat is!”

“Wij begeleiden mensen met behulp van de methode Big Five for LifeDe ‘grote vijf’ zijn de belangrijkste dingen die je in je leven wilt, doen, zien en ervaren. Dat kan van alles zijn, van meer tijd met je kinderen doorbrengen of carrière maken, tot anderen helpen of een eigen bedrijf beginnen. Door die stippen op de horizon te benoemen, wordt het makkelijker om voor jezelf te bepalen wat je gelukkig maakt, en waar je tijd en energie in wilt steken”

Bron: Ambitie bijlage Dagblad van het Noorden/Leeuwarder Courant | NDC Mediagroep

 

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Deel dit bericht op
10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK