De 6 kleine gewoontes die jou gelukkiger kunnen maken

Er zijn genoeg gewoontes in ons leven die ons gelukkiger kunnen maken.

Wij hebben de 6 meest voorkomende gewoontes voor je verzameld en uitgeschreven.

1. Wees trots op jezelf

We zijn soms best wel heel erg bescheiden. Want als je te hard zou roepen dat je trots bent op wat je bereikt hebt, word je misschien arrogant genoemd. Denk je. Want dat is in veel gevallen niet zo. Wees trots op jezelf en blijf dit. Jij bent de belangrijkste persoon in je leven. En nee, dat is absoluut geen arrogantie of egoïsme 😉 Je hebt hard gestreden om te zijn wie je nu bent, hebt dingen bereikt in dit leven waar een ander nog voor strijdt. Je helpt mensen en wordt zelf geholpen. Blijf trots op jezelf, bij alles wat je doet.

2. Gun jezelf tijd

In jouw dag zit maar 24 uur. Ook in die van mij. Ook in die van anderen. Gun jezelf daarom de tijd om te doen wat jij graag wilt doen. Raffel het niet af, maar neem er rustig de tijd voor. Dat geldt voor hobby’s die je wilt uitoefenen, nieuwe dingen die je wilt leren of gewoon heerlijk de tijd voor jezelf. Zeg af en toe eens nee. Dat is helemaal niet verkeerd. Lees dat in deze blog. 

3. Stop met piekeren – start met dromen

Even een gewetensvraag: hoe vaak heb je al problemen opgelost door te piekeren? … Nee, ik ook nooit. Het is verleidelijk om te piekeren, maar in werkelijkheid maak je jezelf alleen maar gek. Relativeren is daarbij het toverwoord. Stop met piekeren, start met dromen. Fantaseer over hoe je je voelt als het probleem opgelost is. Als je het niet kunt oplossen – wat ook heel goed mogelijk is – fantaseer dan over iets compleet anders. Waar heb je zin in? Waar ligt de mooiste plek op aarde? Welke smaak proef je het liefst? Wat draag je het liefst? Als je die droom voor je hebt, kun je stappen maken om je droom te verwezenlijken.

4. Creëer het perfecte moment

Wachten op het perfecte moment? Dan moet ik je teleurstellen. Als je wacht op het perfect moment, ben je langer bezig met wachten dan met het moment zelf. En dat is zo zonde van je tijd! Wacht dan ook niet op het perfecte moment, maar creëer het perfecte moment. Ontdek waar jij gelukkig van wordt. Het 3-maanden programma Life Safari kan je daarbij helpen. Je ontdekt je eigen Big Five for Life (de vijf dingen in het leven die jou gelukkig maken) en zo krijg jij focus op deze vijf dingen.

5. Stel haalbare doelen en vier succesjes

Als we iets bereiken, zijn we even blij en gaan daarna weer door met ons leven. Maar wanneer iets niet helemaal lukt zoals je gepland had, zakt de moed je in de schoenen en weet je niet meer hoe je verder moet. Stop daarmee. Je doet het hartstikke goed, wat je ook doet. Vier je succesjes, ook al zijn het kleintjes. De doelen moet je ook niet te groot stellen. Het motiveert je veel meer om kleinere stapjes te zetten, dan grote stappen in één keer. En als je het dan behaald hebt… Vier het! 😉

6. Maak mensen belangrijker dan dingen

Er zijn vast objecten die belangrijk voor je zijn. Vaak zijn dat dingen met emotionele herinneringen aan een bepaald persoon. Herinneringen die herinneringen blijven, omdat diegene er niet meer is, overleden of misschien ver weg. Maak daarom mooie museummomentjes met de mensen om je heen. Je weet vaak wel van jezelf van welke mensen je energie krijgt en welke mensen energie kosten. Wees bij de mensen die belangrijk voor je zijn. Dat worden gewoontes die jou gelukkiger maken. Maak herinneringen en leg ze vast. Benieuwd naar hoe je museummomentjes kunt vastleggen? Lees het in deze blog.

 

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK