Durven te vertrouwen, wanneer je écht niet weet hoe het komt

Het is alweer 1 maand geleden dat we “ontspuld en onthuisd” zijn. En de tijd gaat gek genoeg razendsnel. Geen eigen huis, geen huurwoning, geen vakantiewoning en geen camper. Gewoon kijken, waar gaan we naar toe. En dat is best wel spannend zo nu en dan.

En het gekke is, is dat dit dus helemaal niet gepland was. Het was nooit ons doel om zo te gaan leven. Nadat we ons huis verkochten, gingen we er gewoon vanuit dat we weer een ander huis zouden kopen. Maar door de woningnood en de oververhitte woningmarkt kwamen we niet eens in de buurt van een woning die we graag wilden hebben. We waren op een of andere manier steeds te laat voor bezichtigingen. “Sorry mevrouw, er staan al veertig bezichtigingen gepland en dat is ons maximum aantal.”

Uiteindelijk hebben we 1 huis bezichtigd. Maar helaas, dat was ‘m gewoon niet. Als de tijd dan vordert ga je ook eens kijken naar huurhuizen. Maar we stonden niet ingeschreven en dan kom je in de particuliere markt. Hoe vaak we niet gehoord hebben: “Nee helaas, deze woning is al onder optie.”

En dan is het augustus en ga je voor een vakantiehuisje. Maar ook in de huidige tijd, zitten die al snel vol en hebben ze geen lange termijn verhuur in september. Ook een camper huren was 5.000 euro in de maand september. En dat is ook wel veel geld. En een camper kopen als je nog nooit een hebt gehad was het ook niet. Kortom: alle mogelijkheden waren het allemaal net niet, maar we moesten uiteindelijk wel per 1 september écht dat huis uit.

En dan groeit het idee om je mee te laten nemen in de flow van het leven. Met als motto’: Als niks zeker is, is alles mogelijk.

Vanaf het moment dat we met dat motto leefden, kwamen er allemaal leuke dingen op ons pad. Ondertussen hebben we in een B&B gezeten in Duitsland in the middel of nowhere. Een kamer in een manege. Wakker worden van paardengehinnik of een vroege paardrijder. We keken vanaf ons bed zo in de paardenbak. We hebben heerlijke wandelingen gemaakt in het aangrenzende bos, en konden op deze manier alle verhuisstress achter ons laten.

Daarna hebben we 3 weken op poezen en kippen gepast in Heerenveen bij kennissen die op vakantie waren. Aansluitend met een vriendin lang weekend Bad Bentheim gedaan, terwijl Sijbe op haar huis paste. Nu reizen we een paar dagen langzaamaan door Frankrijk, met onderweg prachtige B&B. Op dit moment zijn we aangekomen in de Spaanse Pyreneeën. Hier hebben 14 dagen een heerlijk huisje in Solsona geboekt. Van daaruit kunnen we werken, maar ook Andorra bezoeken en mooie wandelingen maken die nog op het lijstje staan. Vrienden bezoeken die in september geëmigreerd zijn naar Noord Spanje en alles wat nog op ons pad komt.

En wat geeft dat een vrijheid. Geen huis, geen vaste kosten, geen onderhoud, niet poetsen (haha!). En de energieprijzen-stress die veel mensen hebben, gaat ook aan ons voorbij. Dat je elke dag kan kiezen waar en wanneer je ergens wil zijn. Waar dan ook.

En zo kom je er achter dat je precies op de plek bent waar je wilt zijn. Je hebt daar geen dure camper, vaste koopwoning of dure huurwoning voor nodig. Als je maar durft te vertrouwen op de flow van het leven. Dat sommige dingen gebeuren met een reden, waar je op dat moment de reden niet van weet. Loslaten en vertrouwen, en elke dag vreugde en plezier beleven. Want dat is onze enige taak in het leven. Van elke dag een museumdag maken.

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK