Zo kun jij anderen helpen tijdens Corona

Heb je net als velen Netflix al uitgekeken, ben je ganzenbord inmiddels zat en komen de muren op je af? Perfect! Tijd om krachten te bundelen. Want juist in deze lelijke tijd, kunnen veel mensen stukjes liefde gebruiken.

Corona woedt druk om ons heen. Ongecontroleerd, snel en het maakt ons bang. Juist in deze tijd hebben we elkaar hard nodig. En ja, dat kan. Jij kunt een ‘Wie’ zijn voor de ander. Een Wie is iemand die helpt en er voor de ander is. Hoe kun jij een Wie zijn?

Fungeer als (gratis) taxi

Er zijn mensen die de deur niet uit kunnen. Ouderen, zieken en zwakkeren. Ondertussen wordt (online) de winkel leeggeroofd door hamsteraars. Jij kunt een Wie zijn door een oproepje te plaatsen en boodschappen, medicijnen of iets anders voor een hulpbehoevende te halen.

Let op elkaar

Let goed op je naaste omgeving, maar ook (zeker!) op die oudere, eenzame overbuurman. Heb je hem bijvoorbeeld al een tijdje niet gezien? Bel even aan. Je hoeft niet meteen op de koffie, maar door de vinger aan de pols te houden, weet je wat er in je buurt gebeurt.

Houd (online) contact met vakantiegangers

Niet iedereen heeft zijn familie om de hoek wonen. In deze tijden is het extra belangrijk om een oogje in het zeil te houden. Gelukkig leven we in een tijd waarin (video)bellen bijna overal ter wereld plaats kan vinden. En juist nu is dat cruciaal. Veel mensen zijn namelijk op vakantie. Dat betekent in veel gevallen dat ze opgesloten zitten in het vakantieland. Je kunt deze mensen helpen door er voor hen te zijn, mee te denken met oplossingen, ze gerust te stellen en op hun huis te letten.

Preventieve quarantaine

Het wordt niet voor niets gezegd: blijf thuis als het kan. Om het Coronavirus in te dammen moeten we thuisblijven. Er zullen altijd mensen zijn die denken dat het meevalt, maar thuiswerken is in dit geval altijd beter dan op kantoor zitten.

Stuur een kaartje naar eenzame mensen

Er zijn mensen die nu geen bezoek mogen ontvangen. Bijvoorbeeld eenzame ouderen. Stuur hen een kaartje en laat ook deze mensen weer even glimlachen in deze donkere tijden.

Geef les of pas op kleine groepjes kinderen

Er zijn altijd kinderen wiens ouders echt moeten werken. Bijvoorbeeld omdat zij in de zorg werken en hard bezig zijn om zieken weer op de been te helpen. Als je jezelf goed voelt, kun je aanbieden om individueel op te passen of thuis les te geven.

Heb respect voor alle mensen die het nu zwaarder hebben

Er is een groep mensen die door het Coronavirus geen werk meer heeft en er is een groep waarbij de hele wereld op de schouders leunt. De zorgverleners, de vakkenvullers, de politie, het leger, allemaal verdienen ze ons respect. Laat hen het werk doen, blijf kalm en probeer er voor elkaar te zijn.

We moeten dit samen doen. Heb elkaar lief. Wees een Wie voor de ander. Velen van onze harten zijn het mooist op zulke momenten. Blijf om jezelf denken, want jouw gezondheid is het allerbelangrijkste.

 

Liefs, team Big Five for Life

 

PS. Wil jij meer inspiratie over wat je voor jezelf nog kunt doen in tijden van onzekerheid? Het gevoel van minder stress zal jou gelukkiger maken, je meer laten genieten van het leven en makkelijker keuzes laten maken. Ontvang nu het gratis e-book met 10 slimme tips! 

corona

10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK