Het loopbaantraject van Fiona

Misschien herken je het wel. Je bent op zoek naar een (nieuwe) baan maar weet niet welke branche bij je past en welke richting je op wilt. Wat is de perfecte baan voor mij? Wat is mijn unieke kracht? Ik ben er maar op één manier achter gekomen: het loopbaantraject van Big Five for Life.

Het loopbaantraject begon met een tweedaagse Discovery Workshop onder leiding van Baukje Bonsma. Een echte eye opener! Tijdens de workshop kwamen met enige regelmaat de emoties naar boven. Het raakt je gevoel wanneer er doorgevraagd wordt naar hetgeen wat je nu écht gelukkig maakt. Baukje bleek er een kei in te zijn om de onderste steen naar boven te halen wat je nu daadwerkelijk echt raakt.

Aan het einde van de tweede dag heb ik mijn Big Five for Life geformuleerd. De vijf belangrijkste levensdoelen die ik het allerliefst wil doen, zien en ervaren. Met dit als kompas ben ik beter in staat om in balans te blijven. Puur door voldoende tijd en energie te steken in de vijf dingen die mij gelukkig maken.

Door de keuzes die ik nu hebt gemaakt doe ik dingen die ik leuk vind, heb ik meer energie en maakte ik veel nieuwe contacten. Dit gaf mij vertrouwen dat er een mooie nieuwe baan in het verschiet lag. Dat vertrouwen is ook gestoeld op de mooie netwerkgesprekken die ik tijdens mijn loopbaantraject heb mogen voeren met potentiële werkgevers. Dit was ontzettend leuk, leerzaam en brachten mij ook steeds weer een stapje dichter bij mijn nieuwe baan.

loopbaantracject big five for life
Een goede voorbereiding is alles, en die heb ik ook zeker gehad door het volgen van het loopbaantraject met Sijbe Bonsma. Door de praktische oefeningen, coach gesprekken en een assessment werd snel helder waar mijn sterke punten liggen. En ook in welke soort functie, binnen welke bedrijfscultuur en bij wat voor soort bedrijf ik het beste tot mijn recht kom. Op basis hiervan heb ik voor mijzelf een selectie kunnen maken van bedrijven die het beste bij mij passen. Vervolgens zijn de puntjes op de i gezet wat betreft LinkedIn, het curriculum vitae en mijn sollicitatieskills.

Ik stelde mij in om half december een nieuwe uitdaging te vinden en exact half december kreeg ik drie aanbiedingen op mijn bordje! Inmiddels heb ik een baan bij IP Coating waar ik als partner de Sales en PR voor mijn rekening neem, fantastisch om te doen. Een baan die energie geeft en dat niet kost. Door het loopbaantraject is alles in positieve zin veranderd. Ik heb veel geleerd, mijn levenskompas heb ik zowel privé  als voor mijn werk helder en ik heb een baan die mij op het lijf geschreven is. Daardoor kan ik er zijn voor mijn dierbaren en dat is nog het grootste goed.

Fiona

 

Heb jij ook het gevoel dat je vastloopt? Boek dan vandaag nog een “Boost-je-carrière-gesprek”! Klik hier voor meer informatie,

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Deel dit bericht op
10 manieren om je leven nu te verbeteren
photo

John Strelecky geeft je gratis tips om het leven van je dromen te leiden!

DOWNLOAD HET GRATIS E-BOOK